Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ


Υλικά

¾  κιλού κιμά ανάμεικτο (μοσχαρίσιο-χοιρινό)
3 κουτ. σούπας ρύζι γλασσέ
2 αυγά
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
λίγο αλεύρι για να περάσουμε τα γιουβαρλάκια

για την σάλτσα
3-4 ντομάτες μεγάλες ώριμες, ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
2 φλιτζάνια ζωμό βοδινού
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
κανέλα
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ρύζι, τα αυγά, τα κρεμμύδια, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και τα ζυμώνουμε καλά.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τις ντομάτες το πελτέ ντομάτας, τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Ρίχνουμε το ζωμό βοδινού και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά.
Πλάθουμε τον κιμά σε στρογγυλά μπαλάκια, τα αλευρώνουμε και τα προσθέτουμε ένα -ένα με στη σάλτσα ντομάτας και τα αφήνουμε να βράσουν για 30-35 λεπτά περίπου προσθέτοντας νερό όποτε χρειαστεί.
Σερβίρουμε με πιλάφι η τηγανητές πατάτες.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου