Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ


Υλικά

1 κιλό πατάτες
120 γραμμάρια γαλοπούλα βραστή, σε κομματάκια
4-5 ραπανάκια ψιλοκομμένα
3 αυγά βραστά (μόνο τα ασπράδια)
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
μαϊντανό, ψιλοκομμένο

για τη σάλτσα
4 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι

    Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις βάζουμε να βράσουν. Ταυτόχρονα βράζουμε και τα αυγά. Από τα αυγά χρησιμοποιούμε μόνο τα ασπράδια τα οποία κόβουμε σε κομματάκια.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας μέχρι να ομογενοποιηθούν.   
Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τις πατάτες, τη γαλοπούλα, το κρεμμύδι, τα ραπανάκια, το μαϊντανό και τα ασπράδια από τα αυγά, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά
για να μην διαλύσουν οι πατάτες.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου