Υλικά
για τις κρέπες
150 γραμ. γάλα
225 γραμ. αλεύρι
2 αυγά
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
¼ κουτ. γλυκού αλάτι
για τη γέμιση
300 γραμμάρια φρέσκα
μανιτάρια, ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια, στο τρίφτη
200 γραμμάρια τυρί κρέμα
1 αυγό, κτυπημένο
1 κουτ. σούπας βούτυρο
μοσχοκάρυδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το
αλεύρι με το αλάτι, κάνουμε μια τρύπα στη μέση και προσθέτουμε τα αυγά, το
ελαιόλαδο και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός,
σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Σε
ένα τηγάνι (18-20 εκ. διάμετρο) σε μέτρια θερμοκρασία ρίχνουμε το χυλό μέχρι να
καλυφθεί ο πάτος του. Όταν ροδίσει ελαφρά η κρέπα την γυρίζουμε για να ψηθεί
και από την άλλη πλευρά. Συνεχίζουμε μέχρι να εξαντληθεί ο χυλός.
Σε ένα τηγάνι με το βούτυρο
σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα
σοτάρουμε και αυτά μέχρι να σωθούν τα υγρά τους. Αποσύρουμε από τη φωτιά και
μόλις κρυώσουν λίγο ρίχνουμε το τυρί κρέμα, το αυγό, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι,
τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν τα υλικά της γέμισης.
Ξαναβάζουμε μια-μια τις
κρέπες στο τηγάνι, τις ζεσταίνουμε ελαφρά, τους βάζουμε γέμιση από πάνω, τις
τυλίγουμε και τις σερβίρουμε ζεστές.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου