Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

MUFFINS ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΛΑ


Υλικά

3 μήλα
2 ½ φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 κουτ. σούπας κανέλλα
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 φλιτζάνι γάλα
1 σφηνάκι τεντούρα
1 φλιτζάνι μαργαρίνη, λιωμένη
3 αυγά
½ φλιτζάνι αμύγδαλα, σπασμένα

Καθαρίζουμε τα μήλα από φλούδες και σπόρια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια η τα περνάμε στο μούλτι.


Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, και τη κανέλλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη τεντούρα και τα μήλα και ανακατεύουμε να καλά.
Σε άλλο μπολ κτυπάμε ελαφρά με το σύρμα τα αυγά με το γάλα και τη λιωμένη μαργαρίνη.
Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο αλεύρι ανακατεύοντας ελαφρά με μια κουτάλα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Μοιράζουμε το μείγμα στα ειδικά φορμάκια για muffins χωρίς να τα γεμίσουμε αρκετά, για να μην ξεχειλίσουν και χυθούν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Τα πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα αν ψήθηκαν. Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε 2-3 λεπτά να κρυώσουν, τα βάζουμε στα ειδικά χαρτάκια, αν έχουμε, και τα βάζουμε σε μια πιατέλα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου