Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις
χρήσεις
300 γραμμάρια μαύρες σταφίδες
150 γραμμάρια ζάχαρη
35 γραμμάρια μαγιά νωπή
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
2 κουτ. γλυκού ξύσμα
πορτοκαλιού
2 κουτ. γλυκού σόδα
1 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
σκόνη
2 κουτ. γλυκού κανέλα
1 κουτ. γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρόκο αυγού
Εκτέλεση
Διαλύουμε την μαγιά στο γάλα
με ένα κουταλάκι ζάχαρη και το αφήνουμε να αφρίσει.
Σε ένα μπολ βάζουμε το
αλεύρι, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και το τρίβουμε με τα χέρια μας. Προσθέτουμε
το γάλα με τη μαγιά, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι και όσο νερό χρειάζεται για
να πάρουμε μια μαλακή ζύμη. Ρίχνουμε τις σταφίδες και ζυμώνουμε καλά για να
ενσωματωθούν με την ζύμη.
Πλάθουμε τη ζύμη σε ένα
μακρόστενο καρβέλι η σε μικρά στρογγυλά ψωμάκια και τα αφήνουμε για 2-3 ώρες σε
ζεστό μέρος να διπλασιαστούν σε όγκο και στη συνέχεια τα αλείφουμε με το κρόκο αυγού
αραιωμένο σε λίγο γάλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά η μέχρι να ροδίσουν.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου