Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ


Υλικά

½ κιλό σπαγγέτι Νο 6
½  κιλό μύδια με το κέλυφος
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά, σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
μαϊντανό ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
αλάτι
πιπέρι

 Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια για 6-7 λεπτά, η σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά εξωτερικά τα μύδια, αφαιρούμε  από το εσωτερικό τους, τις τριχωτές ίνες.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, και τη πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε τα μύδια και μετά από 2-3 λεπτά και μόλις ανοίξουν τα κελύφη τους, τα σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες, το πελτέ ντομάτας αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά και μέχρι να πιούν τα υγρά τους.
Ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα με τα μύδια, ανακατεύουμε να απλωθεί η σάλτσα παντού και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω και σερβίρουμε.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου