2 πακέτα φύλλο Βυρηττού
250 γραμμάρια βούτυρο η φυτίνη
για το άλειμμα των φύλλων
για τη γέμιση
150 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
2 φλιτζάνια καρύδια,
χοντροκοπανισμένα
1 φλιτζάνι αμύγδαλα, χοντροκοπανισμένα
150 γραμμάρια φρυγανιά,
τριμμένη
75 γραμμάρια κονιάκ
3 αυγά κτυπημένα
2 κουτ. σούπας, κανέλλα
150 γραμμάρια ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού μπέηκιν
πάουντερ
1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
3 ½ φλιτζάνια νερό
γαρύφαλλα ολόκληρα
χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά
όλα τα υλικά της γέμισης (καλύτερα με τα χέρια για να ανακατευτούν πιο καλά).
Κόβουμε τα φύλλα κατά μήκος
σε λωρίδες 5-6 εκατοστά η ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμούμε να έχουν οι
φλογέρες.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε
το βούτυρο (χωρίς να κάψει), και αλείφουμε τη λωρίδα του φύλλου, τοποθετούμε
μια κουταλιά από το μείγμα της γέμισης και διπλώνουμε τις φλογέρες διπλώνοντας
πρώτα τα πλαϊνά φύλλα και κατόπιν τυλίγουμε σε ρολό, όπως κάνουμε με τους
ντολμάδες.
Τοποθετούμε τις φλογέρες τη
μια δίπλα στην άλλη στο ταψί του φούρνου τις αλείφουμε ελαφρά με λίγο βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου η μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί
χρώμα.
Σε μια κατσαρόλα και βράζουμε
όλα τα υλικά για το σιρόπι μέχρι να δέσουν. Μόλις βγάλουμε τις φλογέρες από το
φούρνο τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και στη συνέχεια τις περιχύνουμε με το
σιρόπι, αφήνουμε καμιά ώρα να απορροφήσουν το σιρόπι και σερβίρουμε.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου