Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ


Υλικά

2 κιλά φράουλες
½ φλιτζάνι χυμό λεμόνι
5 φλιτζάνια ζάχαρη

Εκτέλεση

Πλένουμε τις φράουλες τις καθαρίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φράουλες τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αφήνουμε να πάρουν βράση, και βράζουμε τη μαρμελάδα σε χαμηλή φωτιά χωρίς για 20 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε με το γνωστό τρόπο  αν έδεσε.
Την αφήνουμε σκεπασμένη με μια πετσέτα στην κατσαρόλα  μια νύκτα να κρυώσει και μετά την βάζουμε σε βάζα.

Καλά είναι να περιχύσουμε τις φράουλες με την ανάλογη  ζάχαρη, μέσα στην κατσαρόλα και να τις αφήσουμε να ζυμωθούν μια ολόκληρη νύκτα να βγάλουν το ζουμί τους και όλο τους το άρωμα, πριν τις βράσουμε.
Επίσης μπορούμε να βάλουμε τη μαρμελάδα ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα και να τα κλείσουμε όταν κρυώσει.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου