Υλικά
για
τη ζύμη
200
γραμμάρια αλεύρι
100
γραμμάρια βούτυρο
25
γραμμάρια νερό
1
κρόκο αυγού
½
κουτ. γλυκού αλάτι
2
κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
για
τη γέμιση
½
φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
½
φλιτζάνι ζάχαρη
2
κουτ. σούπας κορν φλάουρ
¼
κουτ. γλυκού αλάτι
1
φλιτζάνι μέλι
3
αυγά
½
φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1
κουτ. σούπας ξύδι
1
κουτ. γλυκού βανίλια
1
κουτ. σούπας αλάτι για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε
όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να σχηματιστεί μία ομοιόμορφη μάζα. Πλάθουμε την
ζύμη σε στρογγυλό σχήμα και την αφήνουμε σκεπασμένη στο ψυγείο για τουλάχιστον
30 λεπτά. Στη συνέχεια ανοίγουμε χοντρό φύλλο, βουτυρώνουμε μια φόρμα τάρτας
(διαμέτρου 24 εκ. περίπου) το απλώνουμε και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για
30 λεπτά περίπου στο φούρνο. Βγάζουμε τη ζύμη από το φούρνο και την αφήνουμε να
κρυώσει.
Σε
ένα μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, και κορνφλάουρ. Στη
συνέχεια, προσθέτουμε το μέλι, τη βανίλια και το ξύδι και ανακατεύουμε. Κτυπάμε
αυγά κάθε φορά και τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρά να
ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε
τη γέμιση πάνω στο φύλλο της τάρτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
200 βαθμούς για 45 έως 60 λεπτά. Αφήνουνε τη τάρτα να κρυώσει σε θερμοκρασία
δωματίου και την πασπαλίζουμε αλάτι.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου