Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙA


Υλικά

1 ½ πακέτο κανελόνια
¾  κιλού κιμά κοτόπουλο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι άσπρο κρασί
1 ½ φλιτζάνι χυμό ντομάτα
3 αυγά
½ φλιτζάνι φρυγανιά, τριμμένη
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι, τριμμένο
1 φλιτζάνι γραβιέρα, τριμμένη
1 φλιτζάνι τυρί κρέμα
2 κουτ. σούπας βούτυρο
2 κουτ. σούπας αλεύρι
2 ½ φλιτζάνια γάλα
αλάτι
πιπέρι
   
Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε το κιμά κοτόπουλου, τον σοτάρουμε και στη συνέχεια τον σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, κανέλα, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά. Όταν είναι έτοιμα αφήνουμε να κρυώσουν και ρίχνουμε μέσα στον κιμά τα αυγά, τα ανακατεύουμε να διαλυθούν και στη συνέχεια προσθέτουμε τη φρυγανιά, τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε.
Σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα κανελόνια, ακριβώς όπως κάνουμε και με τα μακαρόνια. Τα σουρώνουμε και τους ρίχνουμε άφθονο νερό για να κρυώσουν ώστε να μπορέσουμε να τα γεμίσουμε.
Γεμίζουμε με ένα κουταλάκι τα κανελόνια με τη γέμιση, χωρίς όμως να τα παραγεμίσουμε γιατί αυτή θα φουσκώσει και θα βγει έξω και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ.
Βάζουμε στη κατσαρόλα το βούτυρο με το αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι γάλα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.
Τα περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ και το υπόλοιπο γάλα μέχρι να τα καλυφθούν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά με σκεπασμένο το πυρέξ με αλουμινόχαρτο, μετά το αφαιρούμε και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά να πάρουν χρώμα.
Τα σερβίρουμε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα από πάνω.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου