Υλικά
1
κουνέλι (1-1 ½ κιλό)
½
φλιτζάνι ελαιόλαδο
4
σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
2
φλιτζάνια κρασί λευκό
1
φλιτζάνι ξύδι
1
φλιτζάνι αλεύρι
1
κουτ. σούπας φρέσκο δενδρολίβανο
½
κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
4
φύλλα δάφνης
ρίγανη ή θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε
το κουνέλι σε μέτριες μερίδες, το πλένουμε το στεγνώνουμε, το αλατοπιπερώνουμε,
το πασπαλίζουμε με αλεύρι καλά από όλες τις πλευρές και το τινάζουμε να φύγει
το περιττό αλεύρι.
Σε
ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, και τις σκελίδες σκόρδου και τις
τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κουνελιού στο τηγάνι και τα σοτάρουμε
γυρίζοντάς συνέχεια μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Στη
συνέχεια ρίχνουμε το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης, και τη ρίγανη ή το θυμάρι και
ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να
εξατμιστεί το αλκοόλ και να δέσει λίγο η σάλτσα.
Τέλος,
προσθέτουμε το ξύδι και το δεντρολίβανο και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά μέχρι
να δέσει τελείως η σάλτσα.
Σερβίρουμε
το κουνέλι περιχύνοντας με τη σάλτσα αρωματικών βοτάνων και το συνοδεύουμε με
πατάτες τηγανητές κομμένες σε ροδέλες.
Στη
σάλτσα, λίγο πριν δέσει, μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε μια κουταλιά μέλι
και μια κουταλιά μουστάρδα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου