Υλικά
½
κιλό μακαρόνια Νο 6
1
κιλό γαρίδες φρέσκιες η κατεψυγμένες ολόκληρες
3
σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2
κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2
ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1
κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
½
φλιτζάνι ελαιόλαδο
1
φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
2
φύλλα δάφνης
ρίγανη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
2
φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
φρέσκο
βασιλικό η μαϊντανό για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε
μια κατσαρόλα βράζουμε τις γαρίδες για 15-20 λεπτά περίπου και στη συνέχεια τις
βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε ένα μπολ. Σουρώνουμε το νερό
που έβρασαν, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουμε για τα μακαρόνια και τη σάλτσα.
Σε
ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο
η τα μαραίνουμε με λίγο ζωμό από τις γαρίδες. Ρίχνουμε τη ντομάτα, το πελτέ
ντομάτας, λίγο ελαιόλαδο, τα φύλλα δάφνης, τη ρίγανη, αλάτι, και πιπέρι. Αν
χρειαστεί ρίχνουμε λίγο ζωμό από τις γαρίδες. Αφήνουμε τα υλικά μας να βράσουν
σε σιγανή φωτιά μέχρι σχεδόν να δέσει η σάλτσα μας. Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε
τις γαρίδες, τις ανακατεύουμε απαλά για να μην διαλυθούν και ψήνουμε για 2-3
λεπτά ακόμη.
Σε
μια κατσαρόλα με το ζωμό από τις γαρίδες, βράζουμε τα μακαρόνια και μόλις είναι
έτοιμα τα σουρώνουμε και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα και
ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε
στα πιάτα με κεφαλογραβιέρα τριμμένη από πάνω και γαρνίρουμε με φύλλα φρέσκου
βασιλικού η μαϊντανού.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου