Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΣΑΛΑΤΑ




Υλικά

1 ½ κιλό παντζάρια μέτρια μαζί με τα φύλλα
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
½  φλιτζάνι ξύδι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα παντζάρια καλά. Αφαιρούμε τα φύλλα, κόβουμε τα χοντρά κοτσάνια και όσα φύλλα δεν είναι καλά και τα πετάμε. Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε τα παντζάρια με αλάτι για 15 λεπτά, προσθέτουμε τα φύλλα και βράζουμε για άλλα 15 λεπτά περίπου. Βγάζουμε τα φύλλα, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Μόλις κρυώσουν τα παντζάρια, τα ξεφλουδίζουμε τα κόβουμε σε κύβους η ροδέλες και τοποθετούμε πάνω από τα φύλλα.
Σε ένα σέηκερ κτυπάμε καλά το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και το σκόρδο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Περιχύνουμε τα παντζάρια με τη σάλτσα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες, μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις των υλικών.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου