Υλικά
1
κιλό καλαμποκάλευρο
3
ποτήρια του νερού ζάχαρη
1
ποτήρι του κρασιού κονιάκ
1
κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3
κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1
κουταλάκι του γλυκού σόδα
1
ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
1
ποτήρι του νερού λάδι
1
κουταλιά της σούπας κανέλα
4-5
αυγά
250
γρ. σταφίδα μαύρη
½
ποτήρι του νερού πετιμέζι (αν υπάρχει)
1
φακελάκι σουσάμι
3
½ ποτήρια του νερού νερό
Εκτέλεση
Ρίχνουμε
τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Βάζουμε τη σταφίδα σε ένα
σουρωτήρι και την αλευρώνουμε. Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά. Βάζουμε σε μια
κατσαρόλα το νερό και το αλάτι. Όταν αρχίζει να κοχλάζει ρίχνουμε σιγά-σιγά το
καλαμποκάλευρο και το ανακατεύουμε συνεχώς. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κονιάκ,
το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, τον χυμό
πορτοκαλιού, το λάδι και τα αυγά. Βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί Νο 34.
Ρίχνουμε από πάνω τη σταφίδα να χωθεί ελαφρά στο μίγμα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι
και το ψήνουμε σε δυνατό φούρνο περίπου μια ώρα.
Τη
συνταγή αυτήν τη έχω από τη Λενιώ Κονταρή, το 1946.
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΡΑΖΟΥ -
ΙΘΑΚΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου