Υλικά
700
γρ. κρίταμα, καθαρισμένα από τα χοντρά κοτσάνια
80
γρ. ελαιόλαδο
χυμός
και ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι
χονδρό
αλάτι (κατά προτίμηση αφράλα)
φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
αυγοτάραχο
καπνιστό σε λεπτές φέτες και σε τρίμα
Εκτέλεση
Σε
μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τα κρίταμα για 5-6 λεπτά ή μέχρι να
μαραθούν. Στη συνέχεια αφού σουρώσουμε τα κρίταμα τα «βαπτίζουμε» σε παγωμένο
νερό που έχουμε ρίξει παγάκια για να διατηρήσουν το πράσινο σκούρο τους χρώμα.
Στη συνέχεια σε ένα σέηκερ κτυπάμε το λάδι, το αλάτι το πιπέρι και το χυμό
πορτοκαλιού για να γίνουν ένα μίγμα και στη συνέχεια το περιχύνουμε πάνω από τα
κρίταμα. Ρίχνουμε το τρίμα από το καπνιστό αυγοτάραχο και σερβίρουμε
προσθέτοντας μερικές φέτες ψιλοκομμένο αυγοτάραχο από πάνω.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου