Υλικά
1
κιλό γάλα
2φλιτζάνια
φρυγανιά
1
κουτ. σούπας βούτυρο
12
αυγά
2
φλιτζάνια ζάχαρη
250
γραμ. αμύγδαλο ασπρισμένο
200
γραμ. σταφίδες
Ξύσμα
ενός πορτοκαλιού
1
κουτ. γλυκού κανέλλα
2
κουτ, γλυκού μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Βράζουμε
το γάλα και προσθέτουμε τη φρυγανιά, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα ανακατεύουμε
καλά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν προσθέτουμε το αμύγδαλο, τις
σταφίδες, το πορτοκάλι, την κανέλλα και το μπέικιν πάουντερ.
Χτυπάμε
τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά και τα προσθέτουμε και αυτά. Ανακατεύουμε για να
ενωθούν καλά. Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη, να ψηθεί
για μια ώρα περίπου, στους 160 βαθμούς.
Γλυκό
της Αποκριάς, είναι πολύ παλιά συνταγή και την έχω από την Αθηνά Ιωαν. Αρσένη.
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΡΑΖΟΥ -
ΙΘΑΚΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου