Υλικά
½
κιλό σπαγγέτι Νο 6
250
γραμ. διάφορα θαλασσινά
1
κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2
φλιτζάνι λευκό κρασί
1
φλιτζάνι μαύρες ελιές
½
φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1
ντομάτα, κομμένη σε κύβους (προαιρετικά)
½
κουτ. γλυκού μυρωδικά (μάραθο, θυμάρι, λεβάντα)
1
φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1
σκελίδα σκόρδο
αλατοπίπερο
ελαιόλαδο
1
φλιτζάνι παρμεζάνα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βράζουμε
τα ζυμαρικά σε μπόλικο νερό για 10 με 12 λεπτά.
Σε
ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το
σκόρδο και όταν μαλακώσουν, προσθέτουμε το κρασί και τα θαλασσινά και περιμένουμε
μέχρι να πιούν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε
το χυμό ντομάτας, τα μυρωδικά, το μισό φλιτζάνι βασιλικό και μαγειρεύουμε μέχρι
να δέσει η σάλτσα και στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα, τις ελιές, το βασιλικό.
Προσθέτουμε
στο τηγάνι τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε
αν θέλουμε με τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φυλλαράκια
φρέσκου βασιλικού από πάνω.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου