Υλικά
για τη ζύμη
για τη ζύμη
150
γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100
γραμμάρια βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
100
γραμμάρια ζάχαρη
2-3
κ. σουπ. γάλα φρέσκο
1
κουτ. γλυκού αλάτι
για τη κρέμα
150
γραμμάρια Ανθότυρο
200 γραμμάρια κρεμώδες τυρί (Καλογεράκη Κρήτης η Philadelphia)
50
γραμμάρια ψιλή ζάχαρη, κοσκινισμένη
750
γραμμάρια φράουλες
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε
το φούρνο στους 180°C.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και το αλάτι. Κόβουμε το βούτυρο
σε μικρά κομματάκια και το τρίβουμε με το αλεύρι μέχρι να γίνει σαν χοντρά
ψίχουλα. Προσθέτουμε το γάλα και ζυμώνουμε ελαφρά
Σε
μια ταρτιέρα (25 εκ.) τοποθετούμε τη
ζύμη και την απλώνουμε με την παλάμη μας ώστε να καλύψουμε σιγά σιγά ολόκληρη
την επιφάνεια και τα πλάγια της ταρτιέρας με μια λεπτή στρώση.
Τρυπάμε
όλη την κάτω επιφάνεια της τάρτας με ένα πιρούνι, την καλύπτουμε με
αλουμινόχαρτο, (για να μην φουσκώσει τοποθετούμε πάνω στο αλουμινόχαρτο λίγα όσπρια) και την ψήνουμε για 20
λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και την
ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Την βγάζουμε από το φούρνο
και την αφήνουμε να κρυώσει.
Σε
ένα μπολ χτυπάμε το κρεμώδες τυρί, το
Ανθότυρο και τη ζάχαρη μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Μετά μέσα λιώνουμε 5-6 φράουλες και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε
το μείγμα στην βάση της τάρτας και στη συνέχεια
το αφήνουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες.
Όταν
είναι να τη σερβίρουμε, κόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες, ολόκληρες η κομμένες
κομμάτια. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με φιστίκια Αιγίνης η τριμμένα μπισκότα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου