Υλικά
1
φύλλο ζύμη κουρού
300
γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
2
κρεμμυδάκια φρέσκα
2
κουτ. σούπας άνηθο
250
γρ. ανθότυρο
1
φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2
κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2
αυγά
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε
και ψιλοκόβουμε το σπανάκι, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια.
Σε
ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το σπανάκι και όταν μαλακώσουν,
προσθέτουμε τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε.
Σε
ταρτιέρα απλώνουμε τη ζύμη κουρού αφού τη λαδώσουμε και την τρυπάμε με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε
τα λαχανικά μας ομοιόμορφα καλύπτοντας όλη η επιφάνεια της ζύμης και απλώνουμε
το ανθότυρο τριμμένο με τα χέρια σας.
Σε
ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε το μείγμα
πάνω στην τάρτα.
Προθερμαίνουμε
το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε την τάρτα περίπου για μισή ώρα μέχρι να
ροδίσει.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου