Υλικά
10 κουταλιές ζάχαρη
12 κουταλιές κοπανισμένο αμύγδαλο
10 αυγά
12 κουταλιές φρυγανιά
1 κουταλάκι γαρίφαλο
1 κουταλάκι κανέλα
2 βανίλιες
Ξύσμα Λεμονιού και Πορτοκαλιού
ΣΙΡΟΠΙ:
(το βράζουμε για 10 λεπτά)
2 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
10 πρόκες γαρίφαλο
1 κομμάτι κανέλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε
τα ασπράδια έτσι ώστε να γίνουν μαρέγκα
και τα βάζουμε στην άκρη και ρίχνουμε το ξύσμα μας από λεμόνι και πορτοκάλι .
Μετά
χτυπάμε την ζάχαρη, τους κρόκους και την βανίλια.
Ρίχνουμε
το αμύγδαλο την φρυγανιά το γαρύφαλλο, την κανέλα και το ασπράδι μας .
Βουτυρώνουμε το ταψί μας από άκρη σ’ άκρη . Ρίχνουμε το υλικό μας και το
ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για
45 λεπτά για να είμαστε σίγουροι-ες κάνουμε το τεστ με την “Οδοντογλυφίδα”.
Όταν
βγάλουμε το γλυκό ρίχνουμε το σιρόπι κρύο σε όλο το γλυκό μας.
ΕΥΑΝΘΙΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου