Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ ΛΗΞΟΥΡΙΩΤΙΚΗ



 Υλικά

 10 κουταλιές ζάχαρη
 12 κουταλιές κοπανισμένο αμύγδαλο
 10 αυγά
 12 κουταλιές φρυγανιά
 1 κουταλάκι γαρίφαλο
 1 κουταλάκι κανέλα
 2 βανίλιες
 Ξύσμα Λεμονιού και Πορτοκαλιού

ΣΙΡΟΠΙ: (το βράζουμε για 10 λεπτά)

 2 ποτήρια νερό
 3 ποτήρια ζάχαρη
 10 πρόκες γαρίφαλο
 1 κομμάτι κανέλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα ασπράδια  έτσι ώστε να γίνουν μαρέγκα και τα βάζουμε στην άκρη και ρίχνουμε το ξύσμα μας από λεμόνι και πορτοκάλι .
Μετά χτυπάμε την ζάχαρη, τους κρόκους και την βανίλια.
Ρίχνουμε το αμύγδαλο την φρυγανιά το γαρύφαλλο, την κανέλα και το ασπράδι μας . Βουτυρώνουμε το ταψί μας από άκρη σ’ άκρη . Ρίχνουμε το υλικό μας και το ψήνουμε σε φούρνο  στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά  για να είμαστε σίγουροι-ες  κάνουμε το τεστ με την “Οδοντογλυφίδα”.
Όταν βγάλουμε το γλυκό ρίχνουμε το σιρόπι κρύο σε όλο το γλυκό μας.

ΕΥΑΝΘΙΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου