Υλικά
8
φύλλα χωριάτικα
4-5
μεγάλα πράσα (το άσπρο μέρος)
2-3
κρεμμυδάκια φρέσκα
400
γραμ. ανθότυρο
100
γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
½
φλιτζάνι κρασί λευκό
1
φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
4 αυγά
½
φλιτζάνι σιμιγδάλι
1
φλιτζάνι βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
2
κουταλιές σουσάμι
αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε
σε ένα τηγάνι τα πράσα και τα κρεμμυδάκια, αφού τα έχουμε κόψει ροδέλες. (μόνο
το άσπρο μέρος τους και το τρυφερό από το πράσινο).
Προσθέτουμε
κρασί και αφήνουμε να βράσουν για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε
τα αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια ρίχνουμε το ανθότυρο λιωμένο, την
κεφαλογραβιέρα, τα αυγά κτυπημένα, το σιμιγδάλι, τον άνηθο και τα ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε
το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε
ένα ταψί, στρώνουμε τέσσερα φύλλα, βουτυρώνοντας τα ένα-ένα.
Βάζουμε
από πάνω όλη τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
Βάζουμε
άλλα τέσσερα φύλλα από πάνω, βουτυρώνοντας τα ένα-ένα.
Γυρίζουμε
τα φύλλα που περίσσεψαν και την κλείνουμε. Λαδώνουμε την επιφάνεια της πίτας και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε
την πρασόπιτα για 40-45 λεπτά και πριν κρυώσει την κόβουμε σε κομμάτια.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου