Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ




Υλικά

1 κιλό ρόδια
1 ρόδι το χυμό του  
1/2 λίτρο κονιάκ (προαιρετικά)*
1 λίτρο τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο) η βότκα
700 γραμ. ζάχαρη
2 κουτ. σούπας μέλι
2 ξυλάκι κανέλα
½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
5 γαρυφαλάκια
   
Εκτέλεση

Σε βάζο τοποθετούμε τους σπόρους από τα ρόδια, το χυμό του ενός ροδιού, την ζάχαρη, την κανέλα, τα γαρυφαλάκια, το μοσχοκάρυδο και τα ποτά.
Το κλείνουμε καλά και τοποθετούμε σε ζεστό μέρος για ένα μήνα.
Ανακινούμε κατά διαστήματα για να διαλυθεί η ζάχαρη.
Όταν είναι έτοιμο, το σουρώνουμε σε γάζα η τουλοπάνι και το βάζουμε σε μπουκάλια. Μπορούμε τα σπόρια από το ρόδι που χρησιμοποιήσαμε, μετά την επεξεργασία, να τα αλέσουμε στο μούλτι και ότι χυμό μας βγάλουν να τον προσθέσουμε αφού τα σουρώσουμε στο ποτό μας.

Σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιήσουμε κονιάκ βάζουμε τη αντίστοιχη ποσότητα σε τσίπουρο η βότκα. Πάντως το κονιάκ του δίνει ξεχωριστή γεύση και διαφορετικό χρώμα. Αν θέλουμε το λικέρ μας πιο γλυκό προσθέτουμε ζάχαρη.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου