Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΤΣΙΓΑΡΕΛΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ




Υλικά για 8 άτομα

2 κιλά λάχανα ( μοσχολάχανα, παπαρούνες, σέσκουλα, λάπατα)
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι φρέσκο  κρεμμύδι
1 κεφάλι φρέσκο σκόρδο  (προαιρετικά)
500 γρ πατάτες μικρές καθαρισμένες
2 φλιτζάνια λάδι
3 κουταλιές σούπας πελτέ
5-6  ώριμες φρέσκιες ντομάτες
άφθονο κόκκινο πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση

Ζεματάτε τα χόρτα σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε κατά (πετάμε το ζουμί γιατί είναι πικρό). Ζεσταίνετε το λάδι  και τσιγαρίζετε  τα χόρτα μέχρι  να βγάλουν  τα υγρά τους. Προσθέτετε  τα μυρωδικά  άνηθο, μαϊντανό  κρεμμυδάκια  και σκόρδο). Προσθέτετε και τις πατάτες και ανακατεύετε με σιγανή φωτιά. Προσθέτετε τον πελτέ και τις ντομάτες, το κόκκινο πιπέρι και λίγο αλάτι και τα σιγοβράζετε 1 ώρα μέχρι  να εξατμισθούν τα πολλά υγρά και να μείνουν με το λάδι τους.

Στη συνταγή αυτή  η κυρά Σταματέλα παλιά κορφιάτισσα καταπληκτική μαγείρισσα βάζει κι άλλα λάχανα. Ψιρουνίδες, τσουκνίδες  και βελονίδες και σκατζίκι.

ΕΥΔΟΚΙΑ ΧΕΙΛΑ - ΚΕΡΚΥΡΑ

1 σχόλιο:

  1. Η φωτογραφία είναι από άλλο φαϊ. Δεν βλέπω καθόλου ντομάτα, αλλά βλέπω κουκιά και αντίδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή