Υλικά
700
γρ. σιμιγδάλι ψιλό
50
γρ. μαγιά ψωμιού
250
γρ. βούτυρο (ή λάδι)
250
γρ. ζάχαρη
2
ποτηράκια του κρασιού μαστίχα (λικέρ Μαστίχα)
Λίγο
σουσάμι
Εκτέλεση
Βάζουμε
σε λεκάνη το σιμιγδάλι, λιώνουμε το βούτυρο ή καίμε το λάδι και τρίβουμε το
σιμιγδάλι. Ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο μίγμα και ρίχνουμε τη μαγιά διαλυμένη
σε λίγο χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και τη μαστίχα και τα ανακατεύουμε να ενωθούν
καλά. Όταν γίνει μια εύπλαστη ζύμη τη βάζουμε πάνω σε πλαστήρι και την τρίβουμε
για αρκετή ώρα. Όσο τρίβεται η ζύμη τόσο πιο αφράτη γίνεται.
Τα
πλάθουμε σε σχήμα της αρεσκείας μας, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα
τοποθετούμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε σε ζεστό
μέρος για μισή ώρα, για να φουσκώσουν.
Αντί
αυτού μπορούμε να βάλουμε τη λαμαρίνα στον φούρνο, στους 150 βαθμούς, για μισή
ώρα.
Αφού
φουσκώσουν τα ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στους 160 °C.
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΡΑΖΟΥ -
ΙΘΑΚΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου