1
κουνέλι
1
½ κεφάλι σκόρδο
1
½ φλυτζάνι τσαγιού λάδι
Ρίγανι
1
ξύλο κανέλας
1
φύλλο δάφνη
3-4
γαρίφαλα
Αλάτι
– πιπέρι
2
κουταλιές σούπας τοματοπελτές
Τυρί
ντόπιο
Κρασί
Εκτέλεση
Τεμαχίζουμε
το κουνέλι, το πλένουμε καλά και το ξεπλένουμε με κρασί. Το αφήνουμε λίγη ώρα
με το κρασί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Τηγανίζουμε τα κομμάτια καλά
σε καυτό λάδι και τα σβήνουμε με κρασί,
όσες τηγανιές κι αν πάρει.
Κοπανίζουμε
στο μουρτάρι το σκόρδο. Σ’ ένα νταβά ρίχνουμε το λάδι τα τηγανισμένα κομμάτια
και το κοπανισμένο σκόρδο. Τα σοτάρουμε ελαφρά και τα σκεπάζουμε με νερό. Όταν
αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τον τοματοπελτέ, τα κανελογαρίφαλα, τη δάφνη και
δοκιμάζουμε πόσο αλάτι και πιπέρι χρειάζεται να προσθέσουμε. Όταν έχει πιει το
ζουμί του προσθέτουμε λίγη ρίγανη και τυρί ντόπιο σε κομμάτια. (Το τυρί πρέπει
να είναι ξερό για να έχει άρωμα). Το σερβίρουμε μέσα από τον νταβά.
Κατά
τη διάρκεια του μαγειρέματος δεν ανοίγουμε το καπάκι της κατσαρόλας και δεν
ανακατεύουμε παρά μόνο κουνάμε την κατσαρόλα από τα χερούλια.
Σε
διάφορες περιοχές της Ζακύνθου προσθέτουν και κρεμμύδι.
ΜΑΡΙΑ ΠΟΥΡΗ -
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου