Υλικά
4
χοντρές φέτες μαύρο μπαγιάτικο ψωμί
1
φλιτζάνι καρύδια κοπανισμένα
5
σκελίδες σκόρδο
½
κουτ. γλυκού αλάτι
¾
φλιτζανιού λάδι
Χυμό
2 λεμονιών.
Εκτέλεση
Σε
ένα μπολ με νερό μουλιάζουμε το ψωμί και στη συνέχει το στύβουμε καλά. Χτυπάμε στο μπέντερ το σκόρδο με το αλάτι
και στη συνέχεια προσθέτουμε το ψωμί,
συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτοντας εναλλάξ το λάδι, το αλάτι και το λεμόνι – ανάλογα όσο
χρειάζεται.
Στο
τέλος προσθέτουμε και τα καρύδια.
Η
σκορδαλιά αυτή συνοδεύεται με κολοκυθάκια τηγανητά και μελιτζάνες, αλλά και με
παντζάρια βραστά.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου