Υλικά
750
γρ.καλαμποκάλευρο
250
γρ. αλεύρι μαλακό
Μαγιά
& αλάτι
Ελαιόλαδο
για τηγάνισμα
Σταφίδες
(προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε
τα υλικά να γίνουν χυλός. Αφήνουμε να
φουσκώσει.
Ζεσταίνουμε
ελαιόλαδο. Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα.
Αφήνουμε
να ψηθούν και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε
με άχνη & κανέλα.
Συνοδεύουμε
με κουμ-κουατ γλασέ ή κυδώνι μουσκεμένο σε τσίπουρο
Φτιάχνεται
στις ονομαστικές εορτές και την παραμονή της γιορτής του Αγίου Σπυρίδωνα.
Η ονομασία προήλθε από το κίτρινο χρώμα
του γλυκού (giallo).
ΛΑΜΠΡΙΝΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΕΡΚΥΡΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου