Υλικά
5-6
φρέσκα σκόρδα Ανωησάνικα*
2
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1
φλιτζάνι λευκό κρασί
1
κουτ. σούπας ντοματοπελτέ (προαιρετικά)
Αλάτι
ελάχιστο
Πιπέρι
φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Κόβουμε τα σκόρδα σε κομμάτια 5-6 εκατοστών. Τα
σοτάρουμε σε λάδι ελαφρά μέχρι να μαλακώσουν. Κάνουμε ένα μείγμα με το λευκό
κρασί, το ντοματοπελτέ, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το μίγμα στο τηγάνι
με τα σκόρδα και τα αφήνουμε να βράσουν έως ότου απορροφήσουν τα υγρά.
*Ανωησάνικα,
δηλαδή από τo χωριό Ανωγή της Ιθάκης (σκόρδα μικρά σε μέγεθος αλλά καυτερά).
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου