Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΟ



 Υλικά

    1 μέτριο χταπόδι
    1 φλιτζάνι λάδι
    4 μεγάλα κρεμμύδια
    1 μικρή σελινόριζα
    1 φλιτζάνι άσπρο κρασί
    1 πρέζα αλάτι
    Μπόλικο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλύνετε και ετοιμάστε το χταπόδι ρίξτε το σε νερό που κοχλάζει να πάρει δυο βράσεις. Σουρώστε το και κόψτε όπως θέλετε. Βάλτε το στην κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια κομμένα σαν φέτες πορτοκαλιού. Αυτό θα αφήσει υγρά και στην συνέχεια θα τα απορροφήσει.
Τότε βάλτε τη σελινόριζα κομμένη σε μικρά κομμάτια, το κρασί και το πιπέρι και αφήστε να μαγειρευτεί σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά. Παρακολουθείτε το να μη στεγνώσει και, αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο βραστό νεράκι. Όταν είναι έτοιμο, δοκιμάστε μήπως θέλει ελάχιστο αλάτι.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΩΣΤΗΡΗ - ΙΘΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου