Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ





Υλικά

1 χταπόδι περίπου 2 κιλά
1200 γρ. πατάτες
2 δαφνόφυλλα
1/2 ποτήρι του νερό κόκκινο κρασί
αλάτι
κόκκινο πιπέρι
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 κόκκινες φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας ντομάτα πάστα
2-3 ποτήρια του νερού από το ζουμί του χταποδιού
1/2 ποτήρι του νερού ξύδι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, χτυπάμε και πλένουμε καλά το χταπόδι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, 1 δαφνόφυλλο, το ξύδι, το χταπόδι και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Βγάζουμε το χταπόδι από την κατσαρόλα και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Βάζουμε το χταπόδι στη γάστρα μαζί με τις πατάτες τις οποίες έχουμε κόψει σε μεγάλα κομμάτια και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Σουρώνουμε πολύ καλά το νερό στο οποίο βράσαμε το χταπόδι και παίρνουμε 2-3 ποτήρια του νερού ζουμί και το ρίχνουμε στη γάστρα. Ψήνουμε το φαγητό στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 45 λεπτά. Εάν όσο ψήνεται το φαγητό στεγνώσουν τα υγρά του προσθέτουμε ακόμη λίγο ζουμί από το χταπόδι.

ΤΑΣΙΑ ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ - ΦΙΣΚΑΡΔΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου