Υλικά
4
κουτάκια πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό (ή χυμό πορτοκάλι)
1
κιλό γάλα φρέσκο
400
γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
4
φακελάκια κορν φλάουρ
Λίγο
κονιάκ
18
κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Σαντιγί
Ερμόλ
Καρύδι
Εκτέλεση
Σε
μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, εννιά κουταλιές ζάχαρη και δύο φακελάκια κορν
φλάουρ. Τα βάζουμε στη φωτιά και τα ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα,
μέχρι να πήξουν. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το πορτοκάλι, εννιά κουταλιές ζάχαρη
και δύο φακελάκια κορν φλάουρ. Τα βάζουμε στη φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη
κουτάλα μέχρι να πήξουν.
Ετοιμασία
τούρτας
Παίρνουμε
ένα ταψάκι Νο 34 ή τάπερ και ένα μπολ με γάλα και κονιάκ.
Βουτάμε
στο μπολ ένα-ένα τα σαβαγιάρ και τα στρώνουμε στο ταψάκι. Όταν καλυφθεί η βάση
από το ταψάκι, ρίχνουμε την κρέμα με το γάλα. Από πάνω την καλύπτουμε με
σαβαγιάρ και βάζουμε την κρέμα πορτοκάλι. Χτυπάμε τη σαντιγί με μια κουταλιά
ζάχαρη και τη στρώνουμε πάνω από την κρέμα πορτοκάλι. Με τις μύτες του
πιρουνιού κάνουμε ακανόνιστες γραμμές και την πασπαλίζουμε με καρύδι. Όταν
κρυώσει, βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΡΑΖΟΥ - ΙΘΑΚΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου