Υλικά
½
κιλό γαρίδες καθαρισμένες
½
φλιτζάνι ελαιόλαδο
4
σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3
φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1
φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
½
φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
1
κουτ. σούπας μουστάρδα
2
κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε
τις γαρίδες και τις σουρώνουμε.
Σε
ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε ελαφρά το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια, ρίχνουμε τις γαρίδες να σοταριστούν,
να πάρουν χρώμα και τις σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε
το ζωμό λαχανικών, την μουστάρδα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε και
αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα.
Σερβίρουμε
τις γαρίδες με ρύζι πιλάφι και περιχύνουμε με την σάλτσα και πασπαλίζουμε με
φρέσκο μαϊντανό.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου