Υλικά
Για
τη πίτα
1
κιλό διάφορα χόρτα
(πράσα,
σπανάκι λάπατα, σέσκουλα, άνηθο, μάραθο κα)
1/1
φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
½
φλιτζάνι κοντό ρυζάκι (γλασέ) μισοβρασμένο για 5 λεπτά
Φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
Για
το φύλλο
½
κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1
κουταλάκι αλάτι
1
κουταλάκι κανέλλα (προαιρετικά)
2/3
φλιτζανιού ζεστό ελαιόλαδο
1
φλιτζάνι ζεστό κρασί
Εκτέλεση
Για
τη ζύμη
Βάζετε
το αλεύρι, το αλάτι, τη κανέλλα μαζί σε μια μεγάλη γαβάθα. Ρίξτε το ελαιόλαδο
από πάνω. Μετά ζυμώστε τα με τα δάκτυλα. Καν τε ένα άνοιγμα στο κέντρο.
Αδειάστε μέσα του το κρασί και ανακατέψτε με τα χέρια. Πρέπει να γίνει μια
εύπλαστη, μαλακή ζύμη – προσθέστε λίγο κρασί αν χρειάζεται.
Για
τη γέμιση
Πλένετε
τα χορταρικά και αφήνετε να στραγγίξουν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Την
επόμενη μέρα τα ψιλοκόβετε και τα αλατίζετε. Τα αφήνετε για μισή ώρα και μετά
τα στύβετε για να βγάλουν τα υγρά τους. Αναμειγνύετε τα χορταρικά με το λάδι
και το ρύζι και τους βάζετε πιπέρι.
Προθερμαίνετε
το φούρνο στους 190 βαθμούς. Φτιάχνετε δύο στρογγυλές στρώσεις που να
ταιριάζουν στο ταψί (διαμέτρου 30 εκ.). Απλώστε τη μία στρώση σ΄ ένα καλά
αλειμμένο ταψί και πάνω της τη γέμιση. Καλύψτε με τη δεύτερη στρώση, κάνοντας
μερικές σχισμές, Διπλώστε τις άκρες των στρώσεων, για να σφραγίσουν καλά. Την
ψήνετε για μία ώρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου