Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΣΑΛΤΣΕΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΥΤΕΡΕΣ


1.  ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΥΤΕΡΗ ΓΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ       

Υλικά (για 2-3 άτομα)

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 πιπεριά πράσινη κέρατο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα κόκκινη γλυκιά
1 κύβο λαχανικών
2 κουταλιές του γλυκού tabasco κόκκινο
1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
1 κουτί σάλτσα ντομάτας συμπυκνωμένη
8 ελιές χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
½ φλυτζάνι φέτα ψιλοκομμένη
2 μερίδες γάλα εβαπορέ
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο, τα κουκουνάρια, τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά αφού τα ψιλοκόψουμε, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τη σάλτσα ντομάτας και αφήνουμε λίγο να βράσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ελιές, τη φέτα και το γάλα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα ζυμαρικά και ρίχνουμε από πάνω κεφαλοτύρι.

2.    ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ

Υλικά

1 κουτάκι ΡUΜΜΑRΟ Σπιτική
1 ντομάτα φρέσκια στον τρίφτη
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι μπούκοβο
1 κουταλάκι μείγμα μπαχαρικών (κανέλλα, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
ελάχιστη ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο έως ότου ροδόσει. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ΡUΜΜΑRΟ Σπιτική, την τριμμένη ντομάτα, το αλάτι και τη ζάχαρη. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να απορροφηθούν τα υγρά της και προς το τέλος προσθέτουμε τ μπαχαρικά και το μαϊντανό.
Συνοδεύει ζυμαρικά και σερβίρουμε τριμμένη παρμεζάνα.

3.    ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΥΤΕΡΗ ΓΙΑ ΚΡΕΑΤΙΚΑ      

Υλικά (για 2-3 άτομα):

2 κρεμμύδια
2 ντομάτες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές πελτέ
1 σφηνάκι τσίπουρο η βότκα
2 κουταλιές μουστάρδα
2 κουταλιές ταμπάσκο
3 κουταλιές μέλι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο με τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.  και τα τσιγαρίζετε σε μια κατσαρόλα με το λάδι. Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες. Βάζουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Στο τέλος προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Σερβίρουμε με ότι κρέας θέλουμε.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου