Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΑ



Υλικά:

    1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 φακελάκι μαγιά
    1 κρασοπότηρο ζάχαρη
    1 ποτήρι ελαιόλαδο
    1 φλιτζανάκι ούζο
    1/2 κ.σ. κανέλλα
    1/2 κ.σ. γαρύφαλλο
    1 κ.γ. αλάτι
    1 κ.σ. μάραθο τριμμένο (ξερό) ή γλυκάνισο
    νερό όσο τραβήξει

Εκτέλεση:

Τα ζυμώνουμε όλα μαζί σε λεκάνη εκτός από το νερό.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό μέχρι να ξεκολάει η ζύμη απ' τα χέρια. Αφήνουμε καμιά ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
Πλάθουμε τα κουλούρια στο κλασικό μακρόστενο σχήμα λαδώνοντας που και που τα χέρια, τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα να φουσκώσουν (αν τα φτιάξουμε το βράδυ)
Τα ψήνουμε το πρωί σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο να πάρουν καφέ χρώμα (αλλιώς αν τα φτιάξουμε τη μέρα αφήστε τα 4-5 ώρες και μετά ψήστε τα. Εγώ τα άφησα στο μπολ σκεπασμένα πάνω στο καλοριφέρ και έγιναν 3πλάσια και αφρός!!)

Βγαίνουν αρκετά κουλούρια και μεγάλα, φουσκωτά! Οπότε προσέξτε να τα πλάσετε λεπτά και μακριά για να μην βγουν σαν φρατζολάκια!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου