Υλικά
½
κιλό φύλλο κανταΐφι
200
γραμ. κασέρι τριμμένο
200
γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
200
γραμ. έμενταλ τριμμένο
200
γραμ. ανθότυρο τριμμένο
4
αβγά
½
λίτρο γάλα
100
γραμ. βούτυρο
Λίγο
αλάτι, πιπέρι
μοσχοκάρυδο τριμμένο
Εκτέλεση
Αλείφουμε
ένα πυρέξ με βούτυρο και στρώνουμε το μισή ποσότητα από το φύλλο κανταΐφι. Σε
ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα τυριά και τα στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω
από το φύλλο. Στη συνέχεια στρώνουμε το υπόλοιπο φύλλο.
Λιώνουμε
το βούτυρο και το περιχύνουμε πάνω από το
κανταΐφι.
Χτυπάμε
τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και το μοσχοκάρυδο και περιχύνουμε το κανταΐφι. Το
αφήνουμε για λίγη ώρα πριν το βάλουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά περίπου.
Όταν
ροδίσει από πάνω, το βγάζουμε από το φούρνο ελέγχοντας αν το κανταΐφι έχει
ψηθεί από κάτω, διαφορετικά το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε
να ψηθεί για άλλα 5 με 10 λεπτά.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου