Υλικά
900 γραμμάρια μυζήθρα ανάλατη
225 γραμμάρια βούτυρο
450 γραμμάρια ζάχαρη
150 γραμμάρια σταφίδες ξανθιές
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
6 κουταλιές της σούπας κόρν-φλάουερ (60
γραμμάρια περίπου)
Λίγο αλάτι
1 βανίλια
6 αβγά
Χυμός και ξύσμα από ένα λεμόνι
150 γραμμάρια ψίχα αμυγδάλου τριμμένη
Κανέλα τριμμένη για πασπάλισμα
Λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε
το βούτυρο με τη ζάχαρη και τους κρόκους των αβγών και προσθέτουμε την μυζήθρα
λιωμένη με το πιρούνι, το αμύγδαλο, το κορν φλάουερ, το αλάτι, τη βανίλια, το
λεμόνι και τις σταφίδες μουσκεμένες στο κονιάκ.
Στο
τέλος προσθέτουμε τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα.
Ρίχνουμε
το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
βαθμούς για 50 λεπτά.
Όταν
το μαχαίρι βγει στεγνό, η μυζηθρόπιτα είναι ψημένη.
Όπως
την βγάζουμε, ρίχνουμε λίγη ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.
ΤΑΣΙΑ ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ - ΦΙΣΚΑΡΔΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου