Υλικά
800
γρ. καλαμάρια (μέτρια σε μέγεθος)
1
μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1
πράσο ψιλοκομμένο
½
κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2
σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2
κουτ. σούπας τοματοπελτέ
2
κουτ. σούπας κάπαρη
½
φλιτζάνι ούζο (χωρίς γλυκάνισο)
8-10
μαύρες ελιές
1
κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1
κουτ. σούπας ψιλοκομμένο έστραγκον
1
κλωναράκι δενδρολίβανο
¼
φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
τα καλαμαράκια, τα πλένουμε, τα κόβουμε σε χονδρές ροδέλες και τα αφήνουμε σε
ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν..
Σε
μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο
για 3΄. Διαλύουμε το τοματοπελτέ στο ούζο, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και όταν
πάρουν βράση προσθέτουμε τα υπόλοιπα αρωματικά βότανα, τη κάπαρη, το αλάτι και
το πιπέρι. Αφού σιγοβράσουν για 5 λεπτά ρίχνουμε και τα καλαμάρια. Σκεπάζουμε
την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 5-6 μόνο λεπτά για να
μην σκληρύνουν τα καλαμάρια.
Σερβίρουμε
τα καλαμάρια με πιλάφι, ή τηγανιτές πατάτες.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου