Υλικά
1
κιλό κρέας (τράγιο ή αρνίσιο και χοιρινό μαζί)
4
φύλλα κρούστας
1
φλιτζάνι ρύζι γλασέ
1
φλιτζάνι κρασί
3
αυγά χτυπημένα
½
φλιτζάνι λάδι
2
κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2
σκελίδες σκόρδο κοπανισμένο
1
φλιτζάνι τριμμένο τυρί
1
ματσάκι άνηθο και λίγο δυόσμο ή μέντα ψιλοκομμένα
1
φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα κονσέρβας ή 2 κουταλιές πελτέ
αλάτι
και πιπέρι.
Εκτέλεση
Κόβουμε
το κρέας σε μικρά κομματάκια. Το βράζουμε στη φωτιά με λίγο νερό κι αλάτι μέχρι
να μαλακώσει. Κρατάμε μία κούπα από το ζουμί του. Αφού κρυώσει το ανακατεύουμε
σε μεγάλη λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά. Αν δούμε ότι τα υγρά του μίγματος είναι
λίγα για να βράσει το ρύζι, ρίχνουμε και το ζωμό που κρατήσαμε.
Αλείφουμε
λάδι το ταψί. Στρώνουμε 2 φύλλα κρούστας αλείφοντας τα ανάμεσα με λάδι.
Αδειάζουμε τη γέμιση στο ταψί. Διπλώνουμε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα
μέσα. Απλώνουμε από πάνω τα 2 τελευταία φύλλα αλείφοντας ανάμεσα με λάδι και
κάνουμε κόθορο με το περίσσευμά τους. Λαδώνουμε την επιφάνεια και ραντίζουμε με
λίγο νερό. Ψήνουμε την πίτα σε μέτριο φούρνο 200΄ για μία ώρα ή έως ότου πιει
το ρύζι και το κρέας τα υγρά τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου