Υλικά
2
αβγά
¾
του φλιτζανιού του τσαγιού ζάχαρη
1½
ποτήρι του νερού χυμό πορτοκαλιού
1
κουτί γάλα εβαπορέ παγωμένο
1
πακέτο ζελέ πορτοκάλι ή λεμόνι
Λίγα
καβουρδισμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε
τα αβγά με τη ζάχαρη και το πορτοκάλι και τα βάζουμε λίγο στη φωτιά, να δέσουν.
Τα βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ζελέ, ανακατεύοντας καλά, να
διαλυθεί. Όταν κρυώσει, το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Έχουμε το γάλα
στο ψυγείο από την προηγούμενη μέρα για να είναι κρύο.
Το
χτυπάμε καλά να γίνει αφράτο. Τότε, το προσθέτουμε στην κρέμα και το
ανακατεύουμε. Τοποθετούμε την κρέμα σε λαδωμένη φόρμα και την πασπαλίζουμε με
καβουρδισμένο αμύγδαλο.
Τη
σερβίρουμε με φρουτοσαλάτα ή κομπόστα ή παγωτό.
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΡΑΖΟΥ -
ΙΘΑΚΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου