Υλικά
2
κιλά σαλιγκάρια
2
½ κιλά κρεμμύδια για στιφάδο
2
κουτ. σούπας ντοματοπολτό
2
φλιτζάνια ντομάτα στο τρίφτη
1/3
ξύδι
2
σκελίδες σκόρδο
3
- 4 φύλλα δάφνης
4
- 5 γαρύφαλλα καρφιά
½
κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
2
ξύλα κανέλας
½
φλιτζάνι λάδι
αλάτι,
πιπέρι,
Εκτέλεση
Πλένουμε
καλά τα σαλιγκάρια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν. Όταν αρχίσουν να
βράζουν ρίχνουμε αλάτι και τα γυρίζουμε με μια ξύλινη κουτάλα, όλο προς την
ίδια κατεύθυνση (έτσι θα βγαίνουν πιο εύκολα από το καβούκι τους αργότερα).
Αφήνουμε
να βράσουν για 15 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα πλένουμε.
Καθαρίζουμε
τα κρεμμύδια. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο να
τσιγαριστούν. Προσθέτουμε τα
σαλιγκάρια ανακατεύουμε για λίγο και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα
αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 40-50 λεπτά, ανακατεύοντας κατά
διαστήματα μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια (όχι να λιώσουν) και το φαγητό να μείνει με τη σάλτσα του. Αν
χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου