Υλικά
1
ποτήρι του νερού λάδι καλαμποκέλαιο
1
½ ποτήρι του νερού ζάχαρη
1
πορτοκάλι καθαρισμένο και πολτοποιημένο στο μούλτι
1
μανταρίνι καθαρισμένο και πολτοποιημένο στο μούλτι
½
γκρειπ φρουτ καθαρισμένο
και πολτοποιημένο στο μούλτι
3
αυγά
1
½ ποτήρι του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1
ποτήρι του νερού σταφίδες ξανθές
3
κουταλάκια του γλυκού μπέκιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
2
βανίλιες
ζάχαρη
άχνη
βιτάμ
για την φόρμα
Εκτέλεση
Στο
μπολ του μίξερ ρίχνουμε το λάδι και την ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να
ασπρίσουν.
Προσθέτουμε
τα πολτοποιημένα εσπεριδοειδή, τις βανίλιες και τα αυγά και ξαναχτυπάμε, και
στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέκιν πάουντερ, τις βανίλιες, τις σταφίδες και χτυπάμε σιγά-σιγά έως ότου το
μίγμα να ανακατευτεί.
Προθερμαίνουμε
το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε την φόρμα την πασπαλίζουμε με λίγο
αλεύρι και αδειάζουμε όλο το υλικό το τοποθετούμε στην μεσαία σχάρα για να
ψηθεί σε περίπου 1 ώρα δοκιμάζοντας κατά τη διάρκεια του ψησίματος βυθίζοντας
ένα μαχαίρι, κι αν βγει στεγνό σημαίνει ότι το κέικ μας είναι έτοιμο.
Όταν
το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το πασπαλίζουμε με
ζάχαρη άχνη.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου