Υλικά
3
- 4 μελιτζάνες στρογγυλές
150
γραμ. χαλούμι λιωμένο
150
γραμ. ανθότυρο λιωμένο
1
φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
2
κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
1
κουτ. σούπας σκόρδο λιωμένο (προαιρετικά)
2
κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2
½ φλιτζάνια ντομάτα λιωμένη
Ελαιόλαδο
1
αυγό
Αλάτι,
πιπέρι
Κεφαλογραβιέρα
τριμμένη
Εκτέλεση
Πλένουμε
τις μελιτζάνες, τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε κατά μήκος σε φέτες.
Τις
ψήνουμε στο φούρνο, αλείφοντάς τε με λάδι, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν
χρώμα.
Σε
μπολ αναμειγνύουμε το ανθότυρο, το
χαλούμι, τις σταφίδες, τη φρυγανιά, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το αυγό και το αλατοπίπερο.
Τοποθετούμε
περίπου μια- μιάμιση κουταλιά γέμισης (ανάλογα το μέγεθος) σε κάθε φέτα
μελιτζάνας, την τυλίγουμε σε ρολό σφιχτά, την καρφώνουμε με μια οδοντογλυφίδα
για να μην ανοίξει και τοποθετούμε τη
μια κοντά στην άλλη σε πυρίμαχο σκεύος.
Περιχύνουμε
τα ρολά με την ντομάτα και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά περίπου.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου