Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΣΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ



Υλικά

3 κότσια χοιρινά ολόκληρα
2-2 ½ κιλά κρασί κόκκινο γλυκό
4 κρεμμύδια
4 καρότα
½ κιλό σέλινο
3 ντομάτες
1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
4 σκελίδες σκόρδο κομμένες
4 φύλλα Δάφνης
Αλάτι πιπέρι
2 φλιτζάνια ζάχαρη

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας, καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά και όλα μαζί τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τα καλύπτουμε με κρασί, ρίχνουμε επίσης το ζωμό λαχανικών, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά έως να μαλακώσει το κρέας  - χωρίς να λειώσει και να ξεκολλήσει από το κόκκαλο.
Αφαιρούμε τα λαχανικά και το κρέας, με προσοχή, με μια τρυπητή κουτάλα, σουρώνουμε το κρασί που έμεινε στη κατσαρόλα και το επαναφέρουμε αφήνοντας το να βράσει μέχρι σχεδόν να σωθεί. Όταν μείνουν 2-3 δάκτυλα κρασί-σάλτσα στη κατσαρόλα μας, ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς έως να διαλυθεί, προσθέτοντας τα κότσια και γυρίζοντάς τα προσεκτικά, έως τα κότσια να καραμελώσουν.
Μπορεί να χρειαστεί να συμπληρώσουμε με κρασί και ζάχαρη.

Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας η σελινόριζας και το κάθε κότσι αντιστοιχεί σε 1-2 άτομα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου