Υλικά
500
γραμμάρια πέννες τρίχρωμες
500
γραμμάρια διάφορα θαλασσινά (καλαμάρια, μύδια, γαρίδες, κα)
¼
φλιτζανιού ελαιόλαδο
1
σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1
κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή 2-3 φρέσκα
½
κούπα λευκό ξηρό κρασί
2
ντομάτες, ξεφλουδισμένες και λιωμένες
½ κουταλάκι γλυκού σάψιχο
Αλάτι,
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2
φλιτζάνια πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πράσινη) σε λωρίδες
8-10
μανιτάρια σε φέτες
2-3
κουταλιές μαϊντανό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε
ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο
μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια σοτάρουμε τα θαλασσινά. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί ρίχνουμε
την ντομάτα, το αλατοπίπερο και το σάψιχο.
Τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, περίπου 15 – 20 λεπτά, μέχρι να
εξατμιστούν τα υγρά τους.
Στη
συνέχεια βράζουμε τα ζυμαρικά. Εάν βράσουν πιο νωρίς τα σουρώνουμε και τα
αφήνουμε σε κρύο νερό.
Σε
ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα μανιτάρια και μετά ρίχνουμε και τις
πιπεριές για 2-3 λεπτά.
Μόλις
ετοιμαστεί η σάλτσα μας ρίχνουμε Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στο
τηγάνι τις πέννες, τα θαλασσινά, τα μανιτάρια και τις πιπεριές και τα
ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε
σε πιατέλα με λίγο μαϊντανό από πάνω.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου