Υλικά
1/2
κιλό φασόλια γίγαντες
2
κρεμμύδια σε ροδέλες
1
φλιτζάνι χυμό ντομάτας
2
ντομάτες ψιλοκομμένες
1
κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
2
σκελίδες σκόρδο
1
φλιτζάνι ελαιόλαδο
2
κουτ, σούπας πελτάντομάτας
½
φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2-3
καρότα σε ροδέλες
αλάτι,
πιπέρι,
λίγη
ρίγανη
Εκτέλεση
Από
το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα φασόλια σε νερό.
Σε
μια κατσαρόλα με νερό βάζουμε τα φασόλια να πάρουν μια πρώτη βράση, τα
σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με νερό αλατισμένο και βράζουμε
για 40 με 50 λεπτά.
Σε
ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε σε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Στη
συνέχεια προσθέτουμε το σέλερι, το μαϊντανό, τα καρότα και το πελτέ ντομάτας,
που έχουμε διαλύσει με νερό, το αλάτι, τη ρίγανη και το πιπέρι και αφήνουμε να
πάρουν μια βράση.
Σε
ένα πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τα φασόλια, τη φρέσκια ντομάτα και τη σάλτσα και τα
ανακατεύουμε.
Ψήνουμε
στο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά περίπου.
Τους
σερβίρουμε πασπαλίζοντάς τα από πάνω με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου