Υλικά
1/2
φλιτζάνι μαρμελάδα μύρτιλα η φράουλα
1
κουταλιά της σούπας μέλι
4
μπανάνες
3
κουταλιές της σούπας καβουρδισμένα αμύγδαλα
3
κουταλιές της σούπας σταφίδες ξανθές
κανέλλα
200
γραμμάρια παγωτό βανίλια ή καϊμάκι
Εκτέλεση
Σε
ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την μαρμελάδα, το μέλι και 2 κουταλάκια ζεστό νερό μέχρι
το μέλι να διαλυθεί και να γίνουν όλα ένα μίγμα. Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε
ζεστό νερό.
Κόβουμε
τις μπανάνες σε ροδέλες η κατά μήκος στη μέση. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τοποθετούμε
τα αμύγδαλα, ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα μεταφέρουμε σε
ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας.
Στη
συνέχεια βάζουμε τα κομμάτια μπανάνας στο τηγάνι και τα ψήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, γυρίζοντας
συχνά.
Σερβίρουμε
βάζοντας πάνω από τις μπανάνες δύο μπάλες παγωτό βανίλια ή καϊμάκι και
περιχύνουμε με το σιρόπι των μύρτιλων η της φράουλας. Πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα, τις σταφίδες και την κανέλλα και τις σερβίρουμε ζεστές.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου