Υλικά
1
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1
½ μήλο καθαρισμένο και τριμμένο
3
κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1
κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½
φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1
φλιτζάνι γάλα
1
αυγό
½
φλιτζάνι βούτυρο λειωμένο
Βούτυρο,
μέλι, κανέλλα, ζάχαρη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε
ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη ζάχαρη άχνη.
Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και το
γάλα. Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα για πέντε λεπτά,
προσθέτουμε τα μήλα και επαναλαμβάνουμε μέχρι να γίνει ένα
ομοιόμορφο μείγμα.
Αφήνουμε
για 5 λεπτά το μείγμα να ξεκουραστεί και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε
λίγες σταγόνες από λάδι.
Σε
μέτρια φωτιά με ένα μέτριο φλιτζάνι βάζουμε το μείγμα μας στο τηγάνι και αφήνουμε
να ψηθεί για περίπου τρία λεπτά μέχρι να
πάρει χρώμα και τότε γυρνάμε τη τηγανίτα
μας από την ανάποδη και αφήνουμε για 2 λεπτά.
Την
σερβίρουμε αμέσως με ένα κομμάτι βούτυρο πάνω, μέλι, πασπαλίζοντάς τη με κανέλα και ζάχαρη
κρυσταλλική.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου