Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ


Υλικά

¾ κιλού φιλέτο κοτόπουλου
700 γραμ. μανιτάρια σε κομμάτια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές κέρατο σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 πράσα σε ροδέλες
300 γραμ. κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές μουστάρδα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θυμάρι φρέσκο

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε τα μανιτάρια, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα πράσα σε ροδέλες και λιώνουμε το σκόρδο.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και μόλις ζεσταθούν καλά ρίχνουμε το κοτόπουλο, το αλάτι, φρεσκοτριμμένο  πιπέρι και το ροδίζουμε καλά και από τις δύο τις πλευρές.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το πράσο και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κατεβάσουν και να πιούν τα υγρά τους.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την μουστάρδα, ελάχιστο αλατοπίπερο, το θυμάρι και ανακατεύουμε.
Μόλις αρχίσει να παίρνει βράσεις, επαναφέρουμε με το κοτόπουλο στο τηγάνι και το αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για λίγο ακόμα, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό.
Σερβίρουμε σκέτο η με ρύζι γαρνιρισμένο με φυλλαράκια φρέσκου θυμαριού.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου