Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΑΝΙ ΤΟΥΣ


Υλικά

1 κιλό σουπιές
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Ελάχιστο αλάτι
Μπόλικο μαύρο πιπέρι
1 φλιτζανάκι κρασί αρετσίνωτο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις  σουπιές, βγάζουμε και κρατάμε σε ένα μπολάκι τις σακούλες με το μελάνι τους χωρίς να τις σπάσουμε. Κόβουμε τις σουπιές κομμάτια. Βάζουμε το μισό λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις σουπιές και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα μελάνια (όλα ή λιγότερα αν δεν θέλουμε να γίνουν πολύ μαύρες).
Προσθέτουμε νερό, πιπέρι και ελάχιστο αλάτι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και να μείνουν με τη σάλτσα τους.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗ - ΛΕΥΚΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου